Kristianstads kollaps – tappade 3–0-ledning

Publicerad 2024-10-12 15.26

3–0-ledning i minut 70.

Men efter målvakten Moa Olssons utvisning kollapsade Kristianstad.

De tappade till 3–3 mot Växjö.

Två snabba mål direkt efter paus och Kristianstad hade en stabil 3–0-ledning i hemmamötet med Växjö. Det kunde man åtminstone tro.

Men i minut 70 gick målvakten Moa Olsson ut för att stoppa ett anfall, och tacklade då ner Larkin Russell. En tackling som domaren bestraffade med ett rött kort.

Och där vände match för KDFF. Direkt på frisparken som Olsson ådrog sig i samband med utvisningen reducerade gästerna.

Inbytte Brett Maron fick därmed ingen rolig start mellan stolparna. Värre skulle det dessutom bli.

”Mycket att lära oss”

Knappt tio minuter senare gjorde Russell 3–2 till gästerna och sedan dröjde det inte länge innan de också hittade fram till en kvittering. Dessislava Dupuy gjorde 3–3 i den 87:e minuten och kollapsen var fullbordad för Kristianstad, med tre insläppta mål på 14 minuter.

– Det är alltid tufft att komma in efter ett rött kort. Vi har inte varit i den situationen innan i år, så det är mycket vi kan lära oss av det här. Men för mig var det kul att spela, säger Maron i Viaplays sändning.

Hon var dessutom nöjd med en jätteräddning som hon stod för i matchens absoluta slutskedet, som innebar att Kristianstad åtminstone fick med sig en poäng från mötet.