Dagens namn: Birgitta, Britta

Här räddar han Capello

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-25

Pressade tränaren: Jag har stöd av spelarna

Med sitt första mål för Real Madrid räddade Gonzalo Higuain en poäng i derbyt mot Atletico Madrid och sin tränare kvar på jobbet.

– Jag är nöjd med resultatet, säger Fabio Capello.

Första målet Gonzalo Higuain gjorde sitt första mål i Real Madrid efter en passning från Antonio Cassano.

Real Madrid-managern, som enligt rapporterna tidigare i veckan erbjöd sig att avgå, gör rätt i att vara nöjd. Real var nämligen illa ute mot Atletico. Hemmalaget spelade länge ut gästerna och när kaptenen Fernando Torres gjorde 1–0 i den elfte minuten var det helt logiskt. Atletico fortsatte att dominera spelet och Luciano Galletti sårade Real gång på gång på sin högerkant. Reals målvakt Iker Casillas räddade i det här läget gästerna med ett par strålande parader. Dessutom fick Atletico ett 2–0-mål bortdömt på grund av offside.

– Vi hade det jobbigt under de första 20 minuterna, säger Fabio Capello till Marca.

Till slut fick hemmalaget betala för sin ineffektivitet framför målet med en poängförlust.

”Dödat matchen”

– Turen och domaren var inte med oss i dag. Men vi skulle ha dödat matchen och lyckades inte, säger Atleticos manager Javier Aguirre.

Fabio Capello bytte in Antonio Cassano i paus och de blev lyckosamt. Cassano spelade fram Gonzalo Higuain som kvitterade. Trots att laget åkte på en utvisning med sju minuter kvar när mittbacksklippan Fabio Cannavaro fick sitt andra gula kort lyckades Real hålla undan.

– Att spela oavgjort på Atleticos hemmaplan är bra eftersom det är en svår bortamatch, säger Fabio Capello.

Själv sitter han kvar på Real-bänken trots alla rykten.

– Jag har stöd av spelarna och kommer att lugnt jobba vidare för att förbättra vår position, sa Capello inför matchen mot Atletico.