Nu hänger allt på Nordmakedonien

Sverige chanslöst mot Nederländerna

Publicerad 2024-10-14 20.37

En plats i U21-EM 2025 är allt längre bort.

Sveriges sista kvalförlust kom under måndagskvällen när Nederländerna vann med 3–0.

Fem segrar, två oavgjorda och tre förluster blev Sveriges facit i kvalet till U21-EM i Slovakien nästa år.

Mot Nederländerna släpptes matchens första mål in redan i andra minuten och motståndaren, som vann alla sina tio kvalmatcher, dominerade i princip från start till mål på Goffertstadion i Nijmegen.

Ridån gick ner helt när Noah Eile styrde Nederländernas 3–0-mål i eget nät i 64:e minuten.

Sverige behöver skräll

Sverige ligger alltjämt tvåa i kvalgrupp C (se tabellen nedan) men har bara en poäng mer än Georgien.

Georgien avslutar sitt kvalspel under tisdagskvällen och är storfavorit i matchen mot Nordmakedonien. En georgisk seger där betyder att Sverige missar U21-EM. Om Georgien tappar poäng får Sverige spela playoff.

Efter guldet i U21-EM 2015 har det inte blivit några blågula framgångar i turneringen. 2017 blev det respass i gruppspelet och Sverige missade U21-EM både 2019, 2021 och 2023.