Uppdaterad 2024-10-11 08.17 | Publicerad 2024-10-10 19.58

Sveriges chanser att nå U21-EM nästa sommar lever efter 3–2 mot Georgien.

Detta trots en jättetala av Oliver Dovin.

– Otroligt skönt med tre poäng, säger en av målskyttarna Jacob Ondrejka.

Förlust mot Georgien och Sveriges dröm om ett U21 EM-slutspel i Slovakien nästa sommar hade varit över.

Och det gick i den riktningen inledningsvis. Gästernas Nodar Lominadze sköt in en riktig kanon bakom Oliver Dovin till 0–1 redan efter 13 minuter.

Men efter två läckra aktioner och mål av Jacob Ondrejka och Williot Swedberg hade Sverige vänt, redan innan paus.

Jättetavla av Dovin

De tre poängen var av stor betydelse.

Det märktes på Sverige som fick en smakstart i andra halvlek när Jusef Erabi sköt in 3–1 redan efter ett par minuter.

Kort därefter bjöd Sverige in Georgien i matchen efter en stor tavla från Oliver Dovin. Målvakten fick en hemåtpass av Samuel Dahl, men den tidigare Hammarbymålvakten lyckades inte hantera den studsande bollen, utan bollen gick över Dovins fötter och in i mål.

Sverige stod dock emot och vann med 3–2 efter en rysare.

– Otroligt skönt med tre poäng! Det var det enda som räknades idag. Så viktigt för oss och riktigt skönt att man fortsätter göra mål, säger Jacob Ondrejka.

”Ska ner och vinna”

Det gör att man nu är en poäng före Georgien med en match kvar att spela i jakten på andraplatsen i gruppen som ger play off-plats.

I gruppens sista omgång spelar Sverige borta mot redan klara ettorna Nederländerna, medan Georgien tar emot Nordmakedonien.

– Nu ska vi åka ner till Nederländerna och vinna där också, säger Ondrejka.