Målkalas i spanska supermötet

Hattrick Lionel Messi gjorde Barcelonas samtliga mål i mötet mot Real Madrid.

Han har länge kallats ”den nye Maradona”.

I kväll visade han varför.

Den 19-årigen argentinaren Lionel Messi gjorde samtliga mål för sitt Barcelona i mötet mot Real Madrid – en match som slutade 3–3.

Det var två stukade lag som båda åkt ur Champions League tidigare i veckan som möttes på Camp Nou.

Men det märktes inte på spelet.

Det hade inte ens gått fem minuter förrän Ruud van Nistelrooy behärskat bredsidade in 1–0 till vänster om Barças målvakt Victor Valdés. Noterbart är att holländarens 13:e fullträff i ligan kom från en position utanför straffområdet, något som bara inträffade en gång under hans tid i Manchester United.

Van Nistelrooys 14:e fullträff

Lionel Messi kvitterade för Barcelona några minuter senare sedan Torres gått bort sig helt, men hann knappt jubla klart förrän det var dags för Real – och Ruud van Nistelrooy – igen.

Guti skar in i straffområdet med bollen och föll ganska enkelt över Oleguers sent utsträckta ben. Straff för Real Madrid och varning till Barcelonaförsvararen.

Van Nistelrooy höll huvudet kallt och lade säkert in 2–1, hans 14:e mål för säsongen.

Messi ville inte vara sämre, efter en dribblingsräd från Ronaldinho gick bollen ut till argentinaren som klippte till med en vänstervolley – otagbart för Casillas i Madridmålet.

Strax efter hade Messi redan i den första halvleken kunnat bocka av sitt hattrick, men helt fri till höger i straffområdet valde han att skjuta med vänstern och bollen gick strax utanför.

Men trean skulle som bekant komma senare.

Ramos satte trean

Spelet böljade fram och tillbaka och nyligen comebackande Eto'o hade tre farliga lägen för Barcelona.

Den andra halvleken fick dock Eto'o finna sig i att se från bänken – kameruanen ersattes av Sylvinho, ett defensivt byte – samtidigt som Barcelona tvingades spela med tio man sedan Oleguer strax innan paus fått lämna planen efter två gula kort.

Om Messi var het var Ruud van Nistelrooy lika het. Holländaren gjorde allting rätt och bara en mirakelräddning av Valdés i friläge förhindrade van Nistelrooys tredje mål för kvällen.

I stället blev det 20-årige Ramos som satte trean för Real. Gutis inläggsfrispark slogs inåtskruvat mot den första stolpen där Ramos mötte och kunde uppvaktad av sin landslagskollega Puyol nickskarva in ledningsmålet i målets bortre ände.

Men Messi skulle få sista ordet, 19-åringen fick bollen av Ronaldinho och kunde slå in bollen till höger om Casillas –3–3, vilket nog får sägas vara rättvist.

Barcelona tog i och med det oavgjorda resultatet över serieledningen från Sevilla, som liksom Barça har 50 poäng, men med en match mindre spelad. Valencia skuggar på 46 poäng, före Real Madrid på 45.