Dagens namn: Birgitta, Britta

van Nistelrooy avgjorde för Real Madrid

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-12-17

och Sevilla övertog serieledningen

Sevilla gick upp i ledningen i den spanska fotbollsligan efter 3–1-seger borta mot Recreativo Huelva.

Sevilla toppar la Liga på 34 poäng, en pinne före Barcelona som har en match mindre spelad. Och två poäng före Real Madrid som på söndagskvällen vann borta mot Espanyol med 1–0. Målskytt var holländaren Ruud van Nistelrooy som från nära håll gjorde matchens enda mål efter 50 minuter. Fyra minuter senare blev Fabio Cannavaro tufft utvisad men hemmalaget lyckades inte kvittera.

Clemente Luis Fabiano gav Sevilla ledningen mot Huelva redan efter elva minuter på straff sedan Antonio Puerta blivit fälld. Hemmalaget kvitterade åtta minuter senare på nick genom Antonio Puerta, men seden var det Sevillas match.

Frederic Kanoute gjorde sitt tolfte mål för säsongen när han gav Sevilla ledningen efter 34 minuter. I den 53:e minuten fastställde Gonzalez Jesus Navas slutresultatet till 3–1.

Sevillas försvarare Carrion Aitor Ocio blev utvisad efter 66 minuter men det hjälpte inte Huelva i jakten på reducering.

Serietvåan Barcelona var ledigt i helgen på grund av spel i VM för klubblag i Japan där man i finalen förlorade mot Internacional från Brasilien med 1–0. Barca fick högerbacken Gianluca Zambrotta skadad och han blir borta en dryg månad.