Dagens namn: Birgitta, Britta

- Nu tävlar vi med de stora

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-12-10

Sevilla tänker utmana om ligatiteln - viktig seger över superstjärnorna

Spektakulärt Sevillas Ernesto Javier Chevanton cykelsparkade in det avgörande 2–1-målet mot Real Madrid i går.

Om nu någon har tvekat. Sevilla tänker utmana om ligatiteln i år. Det visade man Real Madrid i går när Ernesto Chevanton cykelsparkade uppstickaren till seger med 2-1.

- Nu tävlar vi med de stora, säger Sevillas Juande Ramos.

Att det skulle bli svårt för Real Madrid borta mot Sevilla stod klart för alla, men när laget tog ledningen i den tolfte minuten efter en underbar frispark av David Beckham som överraskade alla, inte minst Andres Palop i Sevillas mål, så hade gästerna skaffat sig det perfekta utgångsläget för att bara kontra bort uppstickaren från Andalusien.

Vann mittfältsslaget

Planerna fick dock skrivas om efter bara fyra minuter när Frederic Kanouté iskallt förvaltade returen efter Luis Fabianos ribbskott och satte sitt elfte mål för säsongen till 1-1.

Real Madrid hade en jättechans att avgöra och plocka med sig tre poäng när Raul frispelade Ronaldo. Brassen, vanligtvis säkerheten själv i sådana för honom så välbekanta situationer, överlistades av Palop som kunde komma tillräckligt nära för att rädda skottet.

I stället vann hemmalaget slaget om mittfältet och Madrid orkade inte svara. I den 77:e minuten kom så segermålet när Ernesto Chevanton tog hand om ett inlägg på bästa sätt. Med en bicycleta styrde sköt han bollen ner i marken och utom räckhåll för en chanslös Iker Casillas.

Real Madrid försökte givetvis trycka upp laget, men man var aldrig riktigt nära. Detta trots att hemmalaget tvingades avsluta matchen med bara 10 man sedan Enzo Maresca fått en smäll mot huvudet och klivit av.

- Det rättvisa resultatet hade varit oavgjort, men så är det i fotboll, säger Real Madrids tränare Fabio Capello till Marca.