Dagens namn: Ursula, Yrsa

Rosengårds första förlust efter Tandbergs show

Publicerad 2024-10-20 16.54

Rosengårds supersvit stannar på 23 segrar.

Hemma mot Hammarby förlorade mästarlaget med 2–3 efter Cathinka Tandbergs hattrick.

– Det känns jävligt surt men vi möter ett riktigt bra lag, säger Rosengårds Emma Jansson i Viaplay.

För tabellen spelade det mindre roll då Rosengård redan har säkrat guldet i damallsvenskan.

Men det blir ingen ”perfekt” säsong.

På 23 matcher hade Rosengård vunnit samtliga matcher och var alltså bara tre segrar från att inte tappa en enda poäng i år.

Kvittering på straff

Men hemma mot Hammarby kammade man noll efter Cathinka Tandbergs show.

Rosengård tog ledningen redan i den fjärde minuten genom Mai Kadowaki men Tandberg skulle kvittera på straff sex minuter senare.

I början av andra halvlek fick hon kvittera på nytt, denna gång till 2–2.

Leder skytteligan

Och den norska succéspelaren var inte klar där. I 79:e minuten smällde hon in sitt tredje mål för dagen och såg till att Hammarby vann med 3–2.

– Det är så hög klass rakt igenom, säger Viaplays expert Saga Fredriksson i sändningen.

Därmed åkte Rosengård på sitt första poängtapp den här säsongen och Tandberg är i ensam skytteligaledning med sina 15 fullträffar.

– Vi visar verkligen karaktär och att vi är ett otroligt bra lag, säger Tandberg.