Dagens namn: Ursula, Yrsa

Getingbo i botten – AIK tog blytung seger

Publicerad 2024-10-19 16.53

AIK har prickat formen i grevens tid.

Borta mot Växjö vann man med 3–1 och petade ner Kif Örebro på nedflyttningsplats.

AIK har haft en jobbig återkomst till damallsvenskan och harvat i bottenskiktet. Där är laget visserligen kvar, men man har mullrat igång rejält.

Borta mot Växjö kom lagets femte raka match utan förlust. Det började med att Adelisa Grabus satte 1–0 i den sjunde minuten efter viss förvirring. Det fanns lite frågetecken kring huruvida AIK-anfallaren var offside eller inte men målet godkändes till slut.

– Jag tycker inte att det var några konstigheter. Jag vet inte om de klagade på om det var offside eller något, jag tycker att det var ett bra mål, säger AIK:s Beata Olsson i Viaplay.

Lyfter i tabellen

AIK var minst ett nummer större i den första halvleken, gjorde totalt tre mål på 26 minuter och ledde med 3–0 i paus.

Det räckte hela vägen till en 3–1-seger och tre välbehövliga poäng i bottenstriden.

AIK har nu 20 poäng och lyfter från nedflyttningsplats och är en poäng före Kif Örebro. Detta efter att Örebro förlorat mot Norrköping med 0–2.

Två omgångar återstår och AIK möter hopplösa jumbon Trelleborg i nästa omgång. Örebro spelar mot BK Häcken.

I lördagens tredje damallsvenska match vann BP med hela 7–0 mot Trelleborg.