Australien svarade med drömmål

Publicerad 2011-07-10

Perrys kanon borrade sig upp i krysset

Sverige rivstartade med 2–0 på en kvart.

25 minuter senare kom Australiens replik – genom ett drömmål.

Ellyse Perry fick till en pangträff efter en hörnvariant och reducerade den blågula ledningen strax före paus.

Therese Sjögran och Lesa Dahlkvist såg till att Sverige fick en drömstart i VM-kvartsfinalen mot Australien.

Med kvarten spelad stod det 2–0 på resultattavlan – i blågul favör.

Australiensiskorna lyckades dock få in en reducering innan pausvilan och det var inte vilket mål som helst.

Högerbacken Ellyse Perry fick bollen strax utanför straffområdet, på en hörna, och avlossade stora kanonen.

Lindahl chanslös

Hedvig Lindahl hängde inte med när läderkulan i en millimeterprecis bana seglade in i det bortre krysset.

– Therese Sjögran är ensam där på kanten och det är möjligt att hon ska hinna ut på Perry för att inte låta henne kliva in i banan, säger TV4:s expert Pontus Kåmark.

– Men om avslutet är det inte så mycket att säga. Det är ett fantastiskt avslut.

Matchen slutade 3–1 till Sverige – efter att Lotta Schelin iskallt rullat in avgörandet i början av den andra halvleken.