Uppdaterad 00.33 | Publicerad 2024-09-17 23.01

Kylian Mbappé blev målskytt i Real Madrids seger mot Stuttgart.

Men 18-årige Endrick stal rubrikerna.

– Han är galen, säger lagkamraten Rodrygo.

Stuttgart öste på med målchanser i första halvlek och hade 1–1 med sig till den 83:e minuten. Då nickade den tidigare Stuttgart-spelaren Antonio Rüdiger in 2–1-målet på hörna för Real Madrid.

Hemmalaget vann matchen med 3–1 och två spelare gjorde sina första mål för laget i Champions League.

Mbappé målskytt

Kylian Mbappé hade en halvknackig start i ligaspelet med Real Madrid, men nu har fransmannen nätat i tre raka matcher. Två i ligan och nu mot Stuttgart när han satte 1–0 i ett öppet mål.

– Det är alltid tufft i Champions League. Vi hade svårt att få fram bollen, men vi satte press i andra halvlek och gjorde ett snabbt mål, säger Mbappé till Movistar.

”Hade dödat honom”

Med matchens sista spark gjorde även brasilianaren Endrick, 18, sitt första mål i Champions League med ett skott utanför straffområdet.

Han hade läge att passa, men valde att gå på eget avslut.

– Endrick har en målskytts instinkter. Egentligen hade det varit bättre att passa, men han var modig nog att skjuta själv, säger tränaren Carlo Ancelotti.

Modigt eller dumdristigt? Det beror på vem man frågar...

– Hade Endrick missat så hade jag dödat honom, skrockar Thibaut Courtois.

– Endrick är galen! Ingen annan hade gått på skott därifrån, säger Rodrygo.

Supertalangens glädje visste inga gränser och efter målet sprang ut och firade med publiken, där han bland annat skakade hand med en supporter.