Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-10-20

Tog säsongens första bortaseger mot mästarna – och säkrade i praktiken nytt kontrakt

Patrik Antonen skjuter in 2-0 på Borås Arena.

Örebro tog säsongens första bortseger när det som bäst behövdes.

Med 2-0 borta mot mästarna Elfsborg säkrades i praktiken det allsvenska kontraktet.

– Jag tror att Örebro-spåelarna känner att det är klart nu, säger Magnus Hedman i TV4.

Örebro var innan matchen allsvenskans sämsta bortalag och ingenting talade för ÖSK borta mot Elfsborg. Utom ett gammalt talesätt då_ ”Motivation slår klass”

– Det kändes som att vi ville mer idag, säger 2-0-skytten Patrik Anttonen.

Lars Larsen gav Örebro ledningen i den 51:a minuten på straff efter att Stefan Rodevåg rivits ner.

I den 73:e minuten lyfte Patrik Anttonen in 2-0, snyggt bakom Abbas Hassan i Elfsborgs-målet.

Örebro ligger i och med segern fem poäng före bottenkonkurrenterna Trelleborg och Brommapojkarna, med en match mer spelad.

– VI får hoppas lite hjälp i helgen, så att det är klart inför sista, säger Patrik Anttonen.