Publicerad 2014-05-18

SÖDERTÄLJE. Sex mål på sex matcher.

Pablo Pinones Arce bär Hammarby.

Anfallaren dundrade in två mål när Bajen tog tredje raka segern.

Ett uppumpat Syrianska dominerade i den första halvleken. Hemmalaget vågade pressa högt och störde gång på gång hammarbyarnas stundtals nonchalanta passningsspel.

1-0 kom välförtjänt genom Charbel George som behärskat bredsidade in bollen i mål. Lurige Saman Ghoddos stod för framspelningen.

I den 34:e minuten drev Johan Persson upp bollen i en Hammarby-kontring.

Rivstartade andra

Rivjärnet spelade ut till Lars Fuhre i utkanten av straffområdet. Syrianskas sista spelare, Uros Delic, ramlade klumpigt och norrmannen fick fritt fram att dunka in kvitteringen upp i nättaket.

I den andra halvleken rivstartade bortalaget. Stefan Batan, Nicklas Lindqvist och Lars Fuhre missade alla ypperliga lägen att ge Hammarby ledningen.

I den 63:e minuten kom så 2-1-målet. Målskytten Lars Fuhre fick, efter fint kombinationsspel, ohotat storma fram mot mål. Yttermittfältaren hittade fram till Pablo Pinones Arce som kallt vinklade in ledningsmålet i den 63:e minuten.

Tredje raka segern

Då föll Hammarby tillbaka i gamla försvarssynder. Mindre än en minut efter ledningsmålet kunde Syrianska kvittera via ständigt löpande Nikola Grubjesic, sedan mittbackarna Marko Mihajlovic och Daniel Theorin gått bort sig i en tillsynes ofarlig situation.

Tur då för Bajen att Pablo Pinones Arce är fortsatt stekhet. Anfallaren smällde vackert in segermålet en kvart från slutsignalen. 32-åringens sjätte mål på lika många matcher. På övertid sköt Kennedy Bakircioglu in 4-2 i öppet mål efter ett fint förarbete av inbytte Amadayia Rennie. Det här var Hammarbys tredje raka seger i Superettan. Laget parkerar på en andraplats i tabellen, två poäng bakom Sundsvall.