Dagens namn: Birgitta, Britta

Bachmanns bakom Umeås seger

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-31

Supertalangen glödhet

Umeå vägrar släppa ledningen i damallsvenskans tabell. Efter 5–0-segern mot nykomlingen Stattena leder regerande mästaren med fyra poäng före Göteborg.

Umeås nya måldrottning Ramona Bachmann inledde målskyttet i den elfte minuten, assisterad av Maija Saari. Sedan dröjde det redan till den 57:e minuten då målfesten drog i gång. När slutsignalen ljöd hade Bachmann blivit tremålsskytt, och Madelaine Edlund och Hanna Ljungberg stått för varsin fullträff.

Tabellsjuan Djurgården är fortfarande bäst i Stockholm efter 2–0-segern mot Sunnanå. Linda Sällström gjorde hemmalagets båda mål på Kristinebergs IP.

I söndagens tredje match ordnade Nazanin Vaseghpanah och Kristin Bengtsson Hammarbys bortaseger mot Piteå med 2–0.