Ljungskile och Gif Sundsvall riskerar att bli av med sex poäng om Ängelholm går i konkurrs.

Men på måndagen tog topplagen tre viktiga poäng i superettan.

Ljungskile och Gif Sundsvall blir de stora förlorarna om Ängelholm går i konkurrs och superettantabellen ritas om.

Båda lagen har tagit full pott mot ÄFF och fråntas därmed sex poäng vardera, medan Hammarby står kvar på samma poäng eftersom de förlorat båda mötena.

Men på måndagen tog båda lagen tre viktiga poäng i toppstriden. Ljungskile besegrade Värnamo med 4-1 efter två mål av Jakob Olsson och två av Jonas Lindberg och Pär Cederqvist.

Ljungskile i topp

För Gif Sundsvall blev det en 2-1-seger mot Husqvarna. Pa Dibba satte 1-0 strax före halvtid och Johan Eklund satte sedan 2-0 i den 55:e minuten.

Husqvarna reducerade i den 87:e minuten, men lyckades aldrig få in någon kvittering.

Ljungskile toppar superettan en poäng före Hammarby på andraplatsen. Sundsvall ligger trea på samma poäng som Hammarby.