Atlético Madrid klart för final – mot Real

Uppdaterad 2013-02-28 | Publicerad 2013-02-27

Hett möte i spanska cupen

Falcaos Atletico möter Ronaldos Real i spanska cupfinalen.

Det är upplagt för en derbyfest i spanska cupen.

Efter Real Madrids imponerande vinst borta mot Barcelona slog ”lillebror” Atlético till borta mot Sevilla – nu är hatrivalerna klara för final.

I går bjöd Real Madrid på en rejäl uppvisning när man slog Barcelona på Camp Nou och gjorde sig finalklara i spanska cupen.

En imponerande insats, men Atlético Madrid ville inte vara mycket sämre de, och såg i kväll till att fixa en drömfinal mellan de två huvudstadslagen.

Falcao målskytt

Segern mot semifinalmotståndaren Sevilla säkrades tidigt i matchen. Första mötet i Madrid slutade 2-1, men den målskörden hade dubblats innan första halvlek var slut efter mål av anfallsparet Diego Costa och Falcao.

Jesus Navas skruvade in en reducering och i matchens sista minut drog Ivan Rakitic – efter att Sevilla fullkomligen öst fram i andra halvlek – in ett tröstmål.

Två röda för Sevilla

Förutsättningarna hade försämrats redan i 76:e minuten då hetsporren Gary Medel drog på sig sitt andra gula och visades ut. På övertid åkte sedan stortalangen Geoffrey Kondogbia ut efter en ful spark.

4-3 totalt till Atlético och nu stundar en final mellan Atléti och Real den 18:e maj.