Överkört av Real – och ute ur cupen

Publicerad 2013-02-26

Barcelona skakat efter mardrömsvecka

0-2 mot Milan och nu överkört av ärkerivalen Real Madrid.

Succébygget FC Barcelona är skakat och nu utslaget ur spanska cupen efter 1-3 hemma på Camp Nou.

Barcelona leder La Liga med tolv poäng men det kan bli lagets enda titel i år. I förra veckan föll laget med 0-2 borta mot Milan i den första åttondelsfinalen i Champions League och nu är de utslaget ur spanska cupen.

Ronaldo skoningslös

Inte nog med det. De blev det efter en överkörning hemma på Camp Nou från ärkerivalen Real Madrid.

Dubbelmötet stod 1-1 efter mötet i Madrid men i returen var Reals superstjärna Cristiano Ronaldo skoningslös. Portugisen ordnade först en straff som han själv satte innan han även slog in 2-0, efter vackert förarbete av Ángel di María.

– Jag har alltid sagt att Cristiano är världens bäste spelare och han visar det i sådana här matcher, säger Real Madrids försvarare Sergio Ramos.

Efter 68 minuter avgjorde sedan Real definitivt matchen när 1-1-räddaren från första matchen, 19-årige försvararen Raphaël Varane, nådde högst på en hörna och nickade in 3-0 i krysset. Redan då började hemmapubliken att lämna arenan och tröstmålet från Jordi Alba räddade knappast äran.

– Vi lämnar med känslan att vi gjort ett väldigt bra jobb. Vår inställning till matchen var perfekt, säger Ramos.

”Är en tung förlust”

Real Madrid avancerar nu till final i spanska cupen mot Atlético Madrid eller Sevilla. För Barcelona är den titelchansen borta och pressen stor på tillfällige managern Jordi Roura inför returen i Champions League mot Milan den 12 mars.

– Det här är en tung förlust. Madrid var väldigt starka i kontringarna i kväll. Nu måste vi hämta oss och en vändning i Champions League är möjlig, säger Barças mittfältare Cesc Fabregas.

Roura försökte också väcka spelarna när ikonen Xavi byttes ut efter 73 minuter till förmån för Thiago men det här var inte Barças kväll.