Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-10-01

Real höll undan trots tio man i en halvtimme

Oavgjort 1-1 – men med mersmak för Atletico.

Så säsongens första Madrid-derby i La Liga sammanfattas.

Real spelade sista halvtimmen av matchen med en man mindre sedan Ramos visats ut.

Atletico Madrid fick en drömstart på derbyt när Mista redan i den sjätte minuten gjorde 1-0 efter tafflligt försvarsarbete från Real Madrid.

Hemmalagets kvittering kom i den 37:e minuten genom Raul – på Reals första skott mot Atletico-målet. Men det var vackert: Raul mötte ett inspel från vänsterkanten på ett tillslag.

I den 63:e minuten blev sedan Reals Ramos utvisad efter sitt andra gula kort och Atletico tog över matchen chans- och spelmässigt.

Närmast kom Atleticos Aguero – som lobbade över helt fri med målvakten med minuten kvar av ordinarie speltid,

Hemmalaget Real kunde dock hålla undan och rädda oavgjort. Både David Beckham och Ronaldo hoppade in för Real Madrid.

Sportbladet.se (websport@aftonbladet.se)