Vann VM i nätpoker – och 16 miljoner kr

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-09-28

Hemlig amerikan WCOOP-mästare

Världsmästerskapen i nätpoker blev en jättesuccé – rekord i både deltagare och prispengar.

Amerikanske "POTTERPOKER" vann WCOOP Main Event och tidernas största prissumma i en onlineturnering – 2 278 098 dollar eller 16 miljoner kronor.

Efter 62 turneringar och nästan en månads konstant turneringspoker är WCOOP slut för i år. Mästerskapen, som klassas som nätpokerns inofficiella VM, lockade tiotusentals deltagare och den sammanlagda prissumman landade på overkliga 62 717 400 dollar, motsvarande 435 miljoner svenska kronor.

Huvudturneringen, WCOOP Main Event, som avslutades under tisdagen svensk tid slog också alla tidigare rekord. 2 443 deltagare köpte in för 5 200 dollar vilket betyder att den sammanlagda prissumman blev 12 215 000 dollar – 85 miljoner kronor.

Bäste svensk på 25:e plats

Och den store vinnaren blev amerikansk, hemlige "POTTERPOKER" dominerade finalbordet från start till mål och kammade till slut hem förstapriset på 2 278 098 dollar – 16 miljoner kronor.

Bäste svensk blev okände "LowVision" på en 25:e plats, en placering som var värd 39 088 dollar eller 270 000 kronor.