Borås Basket besegrades med 76–72 i den avgörande matchen.

För andra året i rad blev östgötarna för svåra i SM-finalen.

Inför fullsatta läktare fick Dolphins fira på nytt.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger CJ Penha som tog sitt första guld till NT.

Fick drömstart

Det gick åt fel håll direkt för gästerna Borås i lördagens femte finalmatch. Norrköping gjorde tidigt åtta raka poäng till 8–2 och fick övertaget som man höll genom stor del av matchen.

Jämnt blev det dock. Under första halvlek kom boråsarna ikapp och förbi och ledde ett tag. Men efter att tidigt ha dragit på sig lagfoul fick Norrköping många möjligheter till straffkast.

Lång poängtorka avgjorde

Norrköping förvaltade halvtidsledningen 41–39 väl i andra halvleken. Inte minst fick man stopp på poänggörandet från Borås. En nyckelfigur blev kaptenen Tim Schüberg som hoppade in och stod för imponerande returer, blockar och stabiliserade försvaret.

I slutet av tredje och början av fjärde perioden gick Borås på en lång poängtorka. Mot slutet kom Borås närmare och tvingade fram Norrköping-timeout med tre minuter kvar. Norrköping vann i slutändan 76–72 och 4–1 i matcher.

Karl Gamble var bäst i guldlaget med 17 poäng i dag, men det var Felix Terins som utsågs till finalseriens MVP.

Guldet är Norrköpings femte de senaste sju åren och nionde genom tiderna.