Beauvue avgjorde sent mot Krasnodar

Publicerad 2017-03-09

Fotboll. Viktor Claesson glänste i Spanien.

Men det hjälpte ändå inte Krasnodar.

Inhopparen Caludio Beauvue nickade in Celta Vigos 2-1 i slutet av Europa League-åttondelsfinalen.

Mötet i Vigo var en duell mellan tre svenska landslagsspelare. John Guidetti spelade från start i hemmalaget Celta Vigo och på andra sidan, i Krasnodar, fanns Andreas Granqvist och Viktor Claesson.

Det mesta kom att handla om den senare.

Claesson, som flyttade till den ryska klubben i januari, bjöd nämligen på ett läckert kvitteringsmål i den 56:e minuten.

Fint mål av Claesson

25-åringen hittade en snäv väg mellan två försvarare och sedan avslutade han med att lirka in bollen mellan målvakten Sergio Álvarez ben till 1-1.

Fullträffen såg ut att ge Krasnodar ett bra läge inför returen i Ryssland den 16 mars. Men i den 90:e minuten nickade Caludio Beauvue, som ersatte Guidetti i den 78:e minuten, in 2-1 till Celta Vigo.

Zlatan Ibrahimovics Manchester United fick oavgjort borta mot ett hårt spelande Rostov.

Kylan, blåsten och den usla planen gjorde att spelet blev därefter. Gästerna inledde dock starkt och i klubbens första riktiga anfall i 35:e minuten skickade Henrich Mchitarjan in ledningsmålet. Marouane Fellaini och Zlatan Ibrahimovic ordnade förarbetet.

I början av andra halvleken kvitterade Rostov då Aleksandr Bucharov tog ner Timofej Kalatjevs boll på bröstet och vinklade in 1-1 på volley.

Cornelius avgjorde för FCK

FC Köpenhamn fick en drömöppning hemma mot Ajax med Rasmus Falks mål redan efter 28 sekunder. Men det var Andreas Cornelius som avgjorde när han elegant nickade in 2-1 i 60:e minuten. Danske Kasper Dolberg stod för Ajax kvittering dryga halvtimmen in i matchen.

I Frankrike var det en inhoppare som visade vägen för Lyon. Nabil Fekir hade bara varit inne i tre minuter när han ordnade 3-2-målet mot Roma. På tilläggstid satte sedan Alexandre Lacazette 4-2.

Åttondelsfinalernas returer avgörs den 16 mars.