Svensken blev matchhjälte i 1-0-segern i Europa League.

– Jag gör det man ska göra, sade han till Kanal 9.

Hur taggat är egentligen Manchester United på Europa League?

Efter två spelade gruppomgångar är frågan berättigad.

I förra matchen blev det 0-1-förlust borta mot Feyenoord, och hemma mot ukrainska Luhansk på torsdagskvällen var den engelska storklubbens spelare under långa stunder till synes långt ifrån upp över öronen engagerade.

För trots stort spelövertag var bolltempot lågt, löpningarna få, och målchanserna lätträknade.

Det blev emellertid ändå seger. Zlatan Ibrahimovic höll sig framme och knoppade in 1-0 med 20 minuter kvar att spela, och det räckte för tre poäng.

– Laget spelade bra. Det är en typisk match där om det inte blir mål i början så krymper chanserna, sade Ibrahimovic till Kanal 9.

Rooney petad igen

Uniteds tränare José Mourinho valde återigen att peta ikonen Wayne Rooney ur startelvan.

Den av vissa supportrar utbuade lagkaptenen byttes in mitt i den andra halvleken och låg sedan bakom Ibrahimovics segermål. Om än på ett lite egendomligt sätt.

Högerbacken Timothy Fosu-Menash spelade in bollen i straffområdet, där Rooney var mer eller mindre fri. Hans skott blev tämligen misslyckat, men friställde Ibrahimovic vid den bortre stolpen - som bara hade att sätta pannan till.

Segern gör att United seglar upp på delad andraplats i grupp A. Tillsammans med Feyenoord är duon en poäng bakom Fenerbahce.

– Jag är inte orolig. Det gäller att ta poängen. Varje match är en ny match, sade Ibrahimovic.

Guidetti målskytt

I grupp C stötte landslagskompisarna John Guidetti och Marcus Berg på varandra i en strid som Guidetti gick segrande ur. I dubbel bemärkelse.

24-åringen gjorde ett av målen då hans Celta Vigo besegrade Bergs Panathinaikos med 2-0.

Fullträffen var förlösande för Guidetti, som haft det motigt i säsongsupptakten och hamnat på den spanska klubbens bänk.

Berg stod för en relativt slätstruken insats. Han fick ett mål bortdömt för knuff i andra halvlek, men syntes i övrigt inte mycket. Panathinaikos andre svensk, Niklas Hult, fanns inte med i grekernas laguppställning.

Celta är tvåa i grupp G med fyra poäng, två färre än ettan Ajax. Panathinaikos är med sina noll poäng sist i gruppen.

Andreas Granqvist spelade hela matchen för sitt Krasnodar, som besegrade Nice med 5-2 i grupp I. I grupp H vaktade Jacob Rinne Gents mål mot Konyaspor. Belgarna vann med 2-0.