Sportbladet

Dagens namn: Klara

Åhman och Hellvig avstår EM: "Slitna och trötta"

Karl Sundström/TT

Uppdaterad 14.00 | Publicerad 13.27

Guldmedaljörerna i beachvolleyboll Jonatan Hellvig och David Åhman kommer inte att spela EM i Nederländerna.

Beachvolleyduon David Åhman och Jonatan Hellvig drar sig ur EM i Nederländerna efter OS-guldet i Paris.

Det bekräftar duon i en intervju med TT.

Beslutet fattades under måndagen.

– Vi har pratat ihop oss med coacherna för någon timme sedan och vi kommer inte att spela EM. Vi känner att det har varit en väldigt lång turnering. Vi båda är lite slitna och har lite känningar också, säger Hellvig.

Han fortsätter:

– Vi kommer inte kunna ladda om.

David Åhman konstaterar att OS var en väldigt lång tävling och att duon har haft allt fokus på det. Därför får det bli ett nej tack till EM den här veckan.

– Om vi ska spela EM måste vi vara där i morgon, tisdag, och skriva in oss och så börjar tävlingen. Vi är slitna och trötta och har lite känningar. Vi känner att det inte kommer att gynna oss att vara där och spela, säger han.

Var det ett svårt beslut?

– Ja, självklart. EM är väldigt kul att vara med och spela så klart. Det är klart att det var ett svårt beslut, säger Hellvig.

Duon är nu tillbaka på svensk mark efter den historiska guldmedaljen i Paris. Slitna efter några intensiva dagar och fortsatt väldigt lyckliga.

– Jätteskönt att vara hemma nu! Vi har varit där i OS-byn sedan innan OS till slutet. Riktigt skönt att få komma hem och sova i sin säng nu, säger Åhman med ett leende.