Sterlings måldubbel tog City i topp

Publicerad 2016-08-28

Fotboll. Manchester City radar upp segrarna i Premier League-fotbollen.

Söndagens 3-1 mot West Ham var lagets tredje trepoängare i rad och betyder serieledning inför kommande omgång - där derbyt mot lokalkonkurrenten Manchester United väntar efter landslagsuppehållet.

Tränaren Pep Guardiola har fått en drömstart i sin nya klubb. Ägarna kräver att laget ska vara med och fajtas i Premier League-toppen och dessutom kunna utmana om slutsegern i Champions League.

Hittills finns ingen anledning till sänkta målsättningar. I mötet med West Ham hemma på Etihad Stadium satte City full fart från början och var överlägset i första halvlek. Ledningsmålet kom genom Raheem Sterling i sjunde minuten, framspelad av Nolito.

"Vi spelade bra"

Elva minuter senare var det dags för 2-0 när Fernandinho nickade in Kevin De Bruynes frispark.

– Vi spelade bra hela laget, vilket gör det svårt för motståndarna. Om vi fortsätter att spela så här kommer vi att skapa mängder av chanser den här säsongen, sade Citys belgiska landslagsstjärna Kevin De Bruyne i Viasats sändning.

West Ham reducerade genom Michail Antonio en knapp kvart in på den andra halvleken och lyckades stundtals etablera tryck mot Citys målvakt Willy Caballero - Englands landslagsmålvakt Joe Hart var petad på nytt - i jakten på kvittering.

Pep mot Zlatan

Men på tilläggstid rullade Raheem Sterling, som stod för flera svaga insatser i det engelska landslaget i EM i somras, in slutresultatet. Sterling utsågs till matchens bästa spelare och har förutom sina två mål även gjort tre målpassningar i säsongsinledningen.

Lördag 10 september är det dags för säsongens första Manchesterderby, borta mot United. Där får Citys tränare Pep Guardiola återse en av sina tidigare spelare i Barcelona, en viss Zlatan Ibrahimovic.