Miljonregn får ÖFK att blicka mot SM-guld

Publicerad 2017-11-22

Fotboll. Östersunds FK har förlängt säsongen längre än någon vågat drömma om.

Det syns om inte annat i spelarkontrakten.

– Några går ut nu sista november så de behöver vi förlänga för sista matchen, säger ordförande Daniel Kindberg.

Backklippan Sotirios Papagiannopoulos, Tim Björkström och Gabriel Somi är exempel på spelare som kan spela i torsdagens match mot Zorja Luhansk, men som inte har kontrakt över sista gruppspelsmatchen mot Hertha Berlin.

– Vi måste skriva ett korttidskontrakt. Klart vi ska ha dem med oavsett hur det går mot Zorja.

Skulle det bli en fortsättning i februari med sextondelsfinal finns fler aspekter när det kommer till nyförvärv som kan ha spelat för andra föreningar i Europa League. Spelare som har representerat en klubb i playoffmatcher till antingen Europa League eller Champions League får inte representera en annan klubb under samma säsong.

Vill utmana om guld

Men ännu finns varken förvärv eller förluster att redovisa gällande spelartruppen. Kindberg påtalar att fokus just nu är på matcherna som ska avsluta succéåret, sedan blir det hetare intensitet i spelarkarusellen.

Samtidigt har det redan snackats om Ken Sema till Malmö och Kindberg var inte sen att berömma Malmös Erdal Rakip under Fotbollsgalan.

– Vår scouting ligger två fönster före. Januari och sommaren tittar vi på nu, det är ett pågående arbete och färska förutsättningar hela tiden. Ett komplext arbete.

Med Kindbergs målsättningar så är det inte bara på spelarmarknaden som det ska bli en kamp mellan svenska mästarna i Malmö FF och cupmästarna från Jämtland.

Även i allsvenskan 2018 ser han ÖFK som utmanare till regerande mästarna.

– När vi har en omsättning på 65 miljoner ska vi ta mästerskapstiteln, har vi sagt.

Ska satsa brett

Det lär ske redan till nästa säsong. Går laget vidare från gruppen håvar man in ytterligare minst 7,6 miljoner kronor till de drygt 39 miljoner som Europaframgångarna redan har gett.

– Det ska användas till att skapa förutsättningar för att vinna fotbollsmatcher. En snabbare och säkrare väg till mästerskapet. Det handlar om att satsa på personal, struktur, organisation, utveckling. Det ligger både på akademi, kansli och A-laget. Vi vinner mästerskap som förening.

Redan till jul ska nuvarande spelare få en bonus för den framgång Europa gett. Efter förhandlingar mellan spelarna och Kindberg har det beslutats att nettointäkten ska delas mellan spelarna och föreningen.

– De vill ju hävda att de vann den förhandling, skrattar Kindberg och tillägger:

– De tog upp frågan och gjorde en bra förhandling, får man väl erkänna.

TT

Följ ämnen i artikeln