Rappt avgörande för AIK i olyckligt derby

Publicerad 2017-12-27

Ishockey. Två mål inom loppet av 72 sekunder avgjorde för AIK i 3-1-segern borta mot Södertälje i länsderbyt i hockeyallsvenskan.

17-årige Lukas Macklin satte 1-0 för AIK med matchklockan på 4.15 i den andra perioden. 21-årige Ludvig Claesson ökade på till 2-0 72 sekunder senare. Norrmannen Thomas Valkvæ Olsen reducerade för SSK i inledningen av tredje. Men Erik Nyström fastställde slutresultatet till 3-1 för AIK i ett derby där Södertäljes Victor Andersson tvingades avbryta matchen efter att ha fått en skridsko på högerhanden och förts till sjukhus med blodvite under den första perioden.

– Vi vet inte hur allvarligt det är, säger SSK:s pressansvarige Fredrik Gustavell till Expressen.

I och med segern passerade AIK Pantern - som förlorade med 1-3 hemma mot bottenlaget Västervik - upp på en fjärde plats i tabellen.

Timrå återtog serieledningen från Leksand efter 3-0 borta mot Tingsryd och trean Almtuna plockade in viktig målskillnad med sin 7-1-seger hemma mot Oskarshamn.