Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Sibylla

Efter dopningen – ser ingen plats för Pogba

Uppdaterad 11.19 | Publicerad 10.43

Paul Pogba under en match med Juventus i april 2023. Fransmannen åkte fast för dopning under hösten samma år.

Den dopningsavstängde fransmannen Paul Pogba är fri att spela fotboll igen i mars nästa år.

Nu meddelar hans klubb Juventus att det inte lär finnas någon plats i truppen för den 31-årige mittfältaren.

– Vår ståndpunkt är väldigt klar. Paul var en stor spelare, men han har varit borta från spel en lång tid, sade Juventus sportchef Cristiano Giuntoli till DAZN efter lördagens hemmaseger mot Lazio (1–0).

– Både i fjol och i år har vi varit tvungna att investera i andra spelare och just nu är truppen komplett, fortsatte Giuntoli.

Pogba testade positivt för testosteron i augusti 2023 efter en match med Juventus. I februari meddelade Italiens antidopningsorganisation att fransmannen stängs av i fyra år, men i början av oktober sänkte idrottens skiljedomstol Cas straffet till 18 månader.

Det möjliggör en comeback den 11 mars 2025. Pogba har kontrakt med Juventus till juni 2026 och 31-åringen sade själv till Gazetta dello Sport i veckan att han önskar bli kvar i Turinklubben, även om det skulle innebära en lönesänkning.

Sedan han blev avstängd i september i fjol har Pogba haft en minimilön på drygt 2 000 euro i månaden (knappt 23 000 kronor). Hans kontrakt uppges – inkluderat potentiella bonusar – vara värt runt tio miljoner euro (cirka 114 miljoner kronor).