Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Tore, Tor

Besara inför derbyt: "Betyder extremt mycket"

Uppdaterad 05.33 | Publicerad 05.31

Hammarbys Nahir Besara och huvudtränaren Kim Hellberg under Hammarbys träning på Årsta IP inför söndagens allsvenska derby mot Djurgården.

De tre Stockholmslagen fajtas stenhårt om Europaplatserna.

På söndag ställs kampen på sin spets, då Hammarby tar emot Djurgården på Tele2 arena.

– Derbyn betyder alltid mer, men nu står det Europaplatser på spel också, så vi är verkligen motiverade. Vi vill hamna topp tre, säger Nahir Besara, lagkapten i Hammarby.

Förra gången lagen möttes i juni satte Hammarby Djurgården på pottkanten med en 3–0-seger. Den stora matchhjälten då, Nahir Besara, tror inte att det blir lika lätt i det här mötet.

– Det förra mötet var förmodligen den mest dominanta prestation jag varit med om i ett derby, vi var totalt överlägsna. Men jag tror definitivt inte att matchen kommer att se ut på samma sätt nu. De kommer ha gjort sin läxa och spela på ett annorlunda sätt, det kommer att bli en helt annan match. Jag har stor respekt för Djurgården, det är ett bra lag. Men vi kommer gå ut och göra vårt bästa.

Hammarbys lagkapten menar också att den rådande tabellsituationen gör derbyt extra speciellt.

– Det är klart att det här derbyt betyder lite extra mycket när tre Stockholmslag fajtas om två Europaplatser. Vi är med där och det betyder extremt mycket, det är inte bara tre vanliga poäng. Nu står Europaplatser på spel också, så vi är verkligen motiverade. Vi vill hamna topp tre, säger Besara.

Lika många poäng

Inför derbyt står de två lagen på samma poäng. Djurgården kantas av rubriker om att tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf sitter löst. Det är dock inget man tänker på inför mötet menar Hammarbys tränare Kim Hellberg.

– Från mitt perspektiv har Djurgården gjort en bra säsong, de är med och slåss om Europaplatser. Jag tänker inte något på deras interna situation, utan det är ett bra lag med väldigt många bra spelare.

Hur går tankarna kring att det är så tätt i striden mellan Stockholmslagen om Europaplatserna?

– Det är väl roligt, jag tänker att det visar att Stockholmsfotbollen är på väg upp igen, att det finns många bra spelare, tränare och lag här. Men helst skulle vi så klart vara själva i toppen, säger Hellberg.

Hellberg berättar också att han inte trodde att hans första tid i Hammarby skulle gå så bra, så fort.

– Jag är jätteglad och jättestolt över vår säsong, och ska så klart försöka att få bra resultat även de sista fyra matcherna. Men fram tills nu så tycker jag att vi har gjort en jättefin säsong. Jag är enormt stolt över spelarna och deras arbetsinsats, som har gjort att vi sitter i en fin position inför de sista matcherna.