Coronafall stoppar fotbollspremiär

Mikael Forsell/TT

Publicerad 2020-06-14

En coronasmittad spelare gör att matchen mellan Spånga och Norrtälje inte kan spelas. Arkivbild.

Fotbollen har stor premiärdag över hela Sverige. Förutom allsvenskan startar även spelet i flera lägre serier.

Men åtminstone en match ställs in sedan en spelare i ena laget konstaterats vara smittad av coronaviruset.

Det handlar om matchen mellan Spånga IS och BKV Norrtälje i division 3 Norra Svealand, där en spelare i bortalaget testats positivt, skriver Norrtelje Tidning.

– Han har varit med oss och tränat tidigare, men är inte jättesjuk. Men han har testat positivt, säger Norrtäljes sportchef Tobias Lindström till tidningen.

Han vill inte gå ut med vilken spelare det är som är drabbad.

Nu blir klubbens premiär uppskjuten på obestämd tid.

Ytterligare åtminstone två matcher i de lägre serierna ställs in på grund av coronaoro. Det rör sig om en match i en av damernas division 1-serier och en match i herrarnas division 3.

En av föreningarna som är inblandade i den ena matchen skriver på sin Facebooksida att den är inställd på grund av att en spelare i motståndarlaget har uppvisat symptom på coronasmitta. Den andra matchen ställs in sedan en ledare blivit sjuk.

Fotbollen har kunnat sparka i gång sina serier mer än två månader senare än beräknat sedan Folkhälsomyndigheten lyft rekommendationerna som avråder från onödiga resor.

Svenska Fotbollförbundet har tagit fram ett omfattande regelverk för att minimera risken för smittspridning. Senare under söndagen är det premiär i allsvenskan.

Följ ämnen i artikeln