Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Ekdals riskerar missa resten av säsongen

Publicerad 2017-04-05

Fotboll. Albin Ekdals skadehelvete fortsätter.

Senast i raden: Baksida lår.

Hamburgs mittfältare väntas vara borta fyra till sex veckor - och riskerar därmed att missa resten av säsongen.

När Pierre-Emerick Aubameyang stack försökte Albin Ekdal hänga med. Löpduellen blev dock inte särskilt lång. Den svenske landslagsmittfältaren, som spelade mittback i Hamburgs förlust (0-3) borta mot Dortmund, drog baksidan av vänster lår, satte sig ner och fick därifrån bara titta på när Aubameyang sedan spelade fram Shinji Kagawa till 2-0.

Minuten senare var matchen över för 27-åringen.

På onsdagen kom nästa tunga besked: Ekdal måste vila i fyra till sex veckor - och eftersom Hamburg rundar av Bundesliga den 20 maj, mot Wolfsburg, kan säsongen vara i fara. Om nu inte klubben tvingas kvala för att vara kvar i Tysklands högsta division, vilket i så fall skulle förlänga säsongen för Hamburg.

För Albin Ekdal har säsongen varit skadefylld.

I augusti tvingades landslagets mittfältsankare säga nej till VM-kvalstarten mot Nederländerna (1-1) på grund av en fotskada. I mötet med Frankrike (1-2) på Stade de France i Paris klev han av i andra halvlek med ont i ena foten och i ljumskarna.

Och i den allra senast VM-kvalmatchen, Sveriges hemmaseger mot Vitryssland (4-0), byttes han ut i 69:e minuten med nya fotsmärtor.

Nästa VM-kvalmatch för Sverige är den 9 juni, då gruppettan Frankrike besöker Friends Arena.

TT

Följ ämnen i artikeln