Dagens namn: Bernhard, Bernt

Drömdebut i Frölundas kross

Publicerad 2015-02-09

Vid lunchtid blev han spelklar.

På måndagskvällen gjorde Frölundas nye amerikan Ryan Lasch mål i SHL-debuten när Frölunda krossade HV71 med 5-0.

Göteborgarna har därmed ett övertag i back-to-backmötet.

När högsta ishockeyserien drog igång igen efter landslagsuppehållet var Frölunda revanschsuget efter CHL-förlusten mot Luleå och HV71 hade hunnit återhämta sig från sjukdomar i laget. Mycket stod på spel, eftersom lagen möts två gånger på två dagar. Som ytterligare inramning låg rivalerna trea, respektive fyra i tabellen där HV71 bara hade en poäng upp.

Mål mot gamla klubben

Ändå var den mållösa första perioden sval.

– Det ser helt okej ut efter en period och Lasch kommer att passa in bra, det känns lovande. Vi står för en helt okej första period, sade Frölundas Mattias Janmark till C More efter perioden.

Han hade helt rätt.

Först skulle en gammal HV-spelare kliva fram. Efter drygt åtta minuter in i perioden kom Frölunda i två mot en-läge och Mats Roselli Olsen spelade Oscar Fantenberg som lade in pucken och fixade 1-0 mot sin gamla klubb och sin andra fullträff för säsongen.

Kort därefter var Fantenberg inblandad i förarbetet när 28-årige Ryan Lasch gjorde 2-0 med ett skott i krysset efter en vacker dragning. Som belöning skanderade publiken hans namn. Nyförvärvet från finska TPS landade i Göteborg i förra veckan och fick ett regelrätt arbetstillstånd vid lunchtid på matchdagen.

Märklig lobb

Några minuter senare stod det också 3-0 efter att Robin Figren fått en snedträff som på ett märkligt sätt lobbades in över HV-målvakten. Ryan Lasch kunde skriva in ytterligare en poäng i protokollet när han stod för en assist.

I tredje perioden blev det upprört när siffrorna rann i väg. Lagen fick varsin utvisning för fighting när Anton Blidh gjorde 5-0 i powerplay. HV-tränaren Andreas Johansson skickades upp på läktaren efter snack med domaren och backen David Petrasek fick matchstraff för samma sak.

Om mindre än ett dygn möts lagen igen i Jönköping.