Dagens namn: Orvar

Malmö slog till i andra mot Gefle

Publicerad 2016-05-14

Fotboll. Det tog sin tid men till slut fick Malmö in bollen och besegrade Gefle med 3-0 efter den mållösa första halvlek. Och det var Guillermo Molins som gjorde de förlösande målen, två stycken.

Spelaren, vars fortsatta anställning i Malmö fortfarande är oklar utåt, var i startelvan Och han presenterade sig redan i första minuten med en stolpträff efter ett tici-taca anfall.  Molins ville efteråt inte uttala sig om kontraktsituationen med arbetsgivaren.

– Nä, jag lever under press, sade Guillermo Molins.

Brett lag

Utan avstängda Markus Rosenberg, Oscar Lewicki och Rasmus Bengtsson tryckte Malmö på och till slut sprack Geflemuren direkt efter pausen. Det är ju inte säkert målet skulle kommit tidigare med de tre på planen. Med den breda trupp tränaren allan Kuhn förfogar över finns fullvärdiga ersättare. Till exempel Enoch Kofi Adu som gjorde säsongsdebut som mittfältsdirigent efter att ha suttit i frysfacket. Men han var inte frostig alls.

– Vi har ett jättestabilt lag trots att flera spelare var borta, tyckte Molins.

Två mål

Hemmalagets tryck ledde till att en spelsugen Guillermo Molins satte två mål inom loppet av tio minuter. Före det hade Malmö en dubbel möjlighet att spräcka nollan; först sköt Magnus Wolff Eikrem, och på returen Vidar Kjartansson. Gefles vikarierande målvakt Emil Hedvall motade båda skotten. Till hörna. På den kom Malmös 1-0, Molins nickade in bollen. Förlängde inlägget, liksom han gjorde 2-0 fast då med en klacktouch bakom egen rygg.

– Skönt att få göra två mål, när man nu fick spela från start. Andra målet var exklusivt, bollen gick inte att ta på volley eller med vänstern så det fick bli en variant.

Tungt för Gefle

Mycket Malmö här och utsikten att Gefle skulle spräcka en förlustrad på tre raka i allsvenskan (3-14 i nacken) var långt, långt borta. Malmö hade dessutom ett tredje mål på gång i den sekvensen men Anders Christiansens skott touchade en försvarare och bollen tog i ribban.

Inför 13 801 på Swedbank stadion sköt inbytte Vladimir Rodic 3- 0 med kvarten kvar.

Det blev inget mål för Gefle, laget har bara gjort ett i Malmö de senaste åtta åren. Alltså fortsatte dessutom Johan Oremos måltorka i årets allsvenska.