Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Valfrid, Manfred

Örebro vinnare i bottenstriden – tog tre poäng

Publicerad 17.45

Örebros Maja Bodin (med bollen) avgjorde bottenmötet med Trelleborg. Arkivbild.

Kif Örebro tog tre viktiga poäng i bottenstriden genom att vända och vinna över damallsvenska jumbon Trelleborg med 3–2.

– Jätteviktiga poäng med tanke på att AIK flåsar oss i nacken, säger matchhjälten Maja Bodin.

Örebros Maja Bodin gjorde både 1–1 och 3–2-målet. Det matchavgörande kom i den 89:e minuten då Amanda Altheden spelade fram bollen i djupled till Bodin som orkade ta sig förbi sin back och skjuta bollen i mål.

– Helt ärlig så blev jag nästa chockad att bollen gick in. Det var sån lättnad när domaren sen blåste av matchen, säger Bodin till Viaplay.

– Det var jätteviktiga poäng. Vi behöver tre poäng med tanke på där vi ligger och med AIK som flåsar oss i nacken.

Kif Örebro är på kvalplats, två poäng före AIK som är på nedflyttningsplats tillsammans med redan avsågade Trelleborg. Det återstår tre omgångar av den damallsvenska säsongen.

AIK har nu tagit poäng i fyra matcher i rad. Men 1–1 i Stockholmsderbyt mot Djurgården var inte vad Solna-laget behövde.

– Jag tycker att vi var det mycket bättre laget första halvlek och fortsätter i andra då vi skapar bra lägen. Jag är irriterad att vi inte får in ett till mål, säger Beata Olsson till Viaplay.

Tabelltvåan Häcken och trean Hammarby svarade för två storsegrar. Häcken vann med 8–1 över Linköping och Hammarby slog Vittsjö med 6–0.

Tabelltoppen är densamma som tidigare: Redan klara svenska mästaren Rosengård (slog IFK Norrköping med 1–0) är 14 poäng före Häcken som i sin tur är tre före Hammarby.