Dagens namn: Frans, Frank

Två sena mål räddade Real Madrid

Publicerad 2016-09-14

Fotboll. Stjärnlagen hade problem när Champions League-fotbollens premiäromgång fortsatte på onsdagen.

Titelhållande Real Madrid besegrade Sporting efter två mycket sena mål och Juventus fick bara 0-0 hemma mot Sevilla.

Regerande mästarlaget kom till säsongens spel i Champions League med sex raka matcher utan att ha släppt in ett enda mål hemma på Bernabéu. Den sviten spräcktes av Bruno Cesar som gjorde 1-0 för Porto i den 48:e minuten.

Till slut - i 89:e minuten - var det Cristiano Ronaldo som med en läcker frispark fick in ett mål för Real Madrid. Matchvinnare i den fjärde tilläggsminuten blev Alvaro Morata.

– Vi började inte bra, men Real Madrid är känt för sådana här vändningar, sade Morata.

– Fotboll är inte alltid rättvist men det var viktigt att vinna.

Juventus alla stjärnor lyckades inte få hål på Sevilla på hemmaplan. I samma grupp vann Lyon med 3-0 hemma över Dinamo Zagreb.

Sex målgörare

Kvällens storseger svarade i stället Dortmund för. Bortasegern över Legia Warszawa blev hela 6-0 - och sex spelare kom med i målprotokollet.

Manchester City var laddat i den från tisdagen regnuppskjutna hemmamatchen mot Mönchengladbach och vann klart med 4-0. Och mest krut var det i Sergio Agüero, som svarade för ett hattrick innan inhopparen Kelechi Iheanacho gjorde sista målet på tilläggstid.

FCK överraskade

Leicester hoppas kunna följa upp skrällsegern i Premier League i våras med nya överraskningar på den internationella scenen. Och Champions League-äventyret började med en övertygande bortaseger över Club Brygge med 3-0.

Marc Albrightons mål redan efter fem minuter gav Leicester en smakstart. Algeriern Riyad Mahrez smällde in 2-0 på frispark och hans straffmål till 3-0 med halvtimmen kvar sänkte Brygge.

I samma grupp, G, överraskade även FC Köpenhamn med att klara oavgjort, 1-1, borta mot Porto. Köpenhamn, med svensktrion Robin Olsen, Ludwig Augustinsson och Erik Johansson med från start, kom tillbaka efter Otavios tidiga ledningsmål för Porto och kvitterade genom Andreas Cornelius i 52:a minuten. Trots att slovaken Jan Gregus åkte ut efter sitt andra gula kort i 66:e minuten klarade Köpenhamn att rädda en poäng.

Pontus Wernblooms CSKA Moskva hämtade in tvåmålsunderläge borta mot Leverkusen och nådde 2-2. I samma grupp vann Monaco borta över Tottenham med 2-1.