Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Valfrid, Manfred

Rögle lämnar jumboplatsen efter segern mot HV

Uppdaterad 18.17 | Publicerad 17.50

Lucas Ekeståhl-Jonsson gjorde Rögles första mål för kvällen. Arkivbild.

Sex raka förluster fick vara nog.

Rögle tog sin andra seger för säsongen när de bortaslog HV71 med 4–3, och lämnar därmed jumboplatsen i SHL.

– Det är jättestarkt av gruppen, säger matchhjälten Felix Nilsson till TV4 Play.

Den 24 september var senaste, och enda, gången som Rögle tagit en trepoängare den här säsongen. Sedan dess har det varit idel rött i formraden, och inför lördagens match parkerade laget som jumbo i tabellen.

Men i bottenmötet med HV71 såg Ängelholmslaget ut att gå mot säsongens andra vinst. Men sedan vaknade hemmalaget.

Blixtcomeback

Med knappt tre och en halv minut kvar att spela satte Isac Brännström dit 3–2-reduceringen. Ett mål som blev ett omdiskuterat sådant. Rögletränaren Roger Hansson ville ha en trippingutvisning på en HV-spelare i sekvensen innan, när Jesper Pettersson gick omkull.

Så blev det inte, utan i stället fick Hansson också se HV71:s nyförvärv Sean Day göra 3–3 med ynka 40 sekunder kvar och ta matchen till förlängning.

Väl där skulle dock Hansson och resten av Röglespelarna få pusta ut. Med en dryg minut kvar av spelformen kunde Felix Nilsson sätta dit det avgörande målet, och prickskjuta segern till Rögle.

– Hehe, jag brukar missa dem där, så det var kul att den satt, säger Nilsson till TV4 Play och fortsätter:

– Vi har haft det lite tufft, och alla vet att vi har många ledande spelare borta. Så det är jättestarkt av gruppen, och även de som kommer in. De gör det riktigt bra.

Otäck kollision

Strax innan dess tvingades hemmalagets målvakt, Hugo Alnefelt, ledas av efter en kollision med bortalagets Josh Dickinson.

– Jag tror givetvis inte att det finns någon tanke att göra något illa där. En olyckshändelse. Men vi vet att det här är en del av det vi håller på med, och som vi har gjort tidigare här så behöver vi hantera det, säger HV71:s tränare Anton Blomqvist.

Vinsten innebär att Rögle lämnar jumboplatsen i tabellen, men är fortsatt kvar på nedflyttningsplats, med sju inspelade poäng på nio matcher. Lika många som HV71, men med sämre målskillnad.