Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Simon, Simone

MFF-stjärnan: "Vi måste börja ta mer poäng"

Publicerad 2024-10-25 06.45

Malmö FF:s Hugo Bolin under torsdagens hemmamöte (0–1) mot Olympiakos i Europa League.

Den ”nya” Europafotbollen är snart halvvägs.

Malmö FF ligger just nu precis utanför slutspelsfasen i Europa League.

– Vi måste börja ta mer poäng, säger Hugo Bolin efter MFF:s 0–1-förlust mot Olympiakos.

Det nya ligaspelet i Europafotbollen – där varje lag möter åtta eller sex olika motståndare – är snart halvvägs. I Champions League och Europa League har alla lag spelat tre matcher av åtta. I Conference League har lagen spelat två omgångar av totalt sex.

– Det är roligt. Man får möta fler lag. Jag ser det som en utmaning, jag har inte spelat något annat gruppspel innan. Det är första gången för mig och det är det här som är det vanliga för mig, säger MFF-stjärnan Hugo Bolin.

Kan klättra snabbt

De två svenska inslagen i Europa League – Malmö och Elfsborg – står båda på tre poäng. Tack vare bättre målskillnad är Boråsklubben just nu 22:a av totalt 36 lag. MFF är 25:a – precis utanför topp 24 som når slutspel.

– Vi måste börja ta mer poäng. Vi kommer försöka vinna varje match och ta det match för match, säger Bolin efter torsdagens 0–1-förlust mot Olympiakos.

Lazio, Tottenham och Anderlecht är de enda lagen som tagit full pott i Europa League. Där bakom finns sex lag på sju poäng.

– Vinner man en match tar man rejäla kliv. Vi har fem kvar nu och man går in med samma inställning till varje match oavsett motstånd. Varje match har sitt eget liv, säger Taha Ali.

Med tre poäng halvvägs in i det gamla systemet med ett gruppspel hade både MFF och Elfsborg haft fortsatt goda chanser att utmana om en slutspelsplats. Då spelades sex matcher, men hemma och borta mot samma lag.

Möter Besiktas borta

Nu är det i stället nya lag i varje omgång. Efter Glasgow Rangers, Karabach och Olympiakos väntar närmast turkiska Besiktas i Istanbul för Malmö.

– Det blir roligt att spela borta i Turkiet. Jag har hört att det är en stor och cool arena, säger Hugo Bolin.

Djurgården inledde sitt spel i Conference League med 2–2 borta mot österrikiska Lask Linz, men föll under torsdagen med 1–2 hemma mot portugisiska Vitória Guimarães.

En poängskörd och målskillnad som gör att Stockholmslaget just nu ligger 24:a i tabellen med fyra matcher kvar att spela.

I Champions League är det endast Aston Villa och Liverpool som har tagit full pott efter tre omgångar.