Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Simon, Simone

Degerfors missade igen – Öster tog chansen

Publicerad 2024-10-27 14.53

Degerfors deppar efter tisdagens förlust. Nästan lika deppigt var det på söndagen.

För andra gången den här veckan hade Degerfors chansen att säkra en plats i fotbollsallsvenskan – och missade den.

Degerfors fick bara en poäng med sig från Varberg samtidigt som Öster slog Örebro.

I tisdags förstörde Örebro uppflyttningsfesten genom att slå Degerfors med 2–1 i länsderbyt i superettan.

På söndagen kunde Örebro ha bjudit igen genom att ta poäng mot Öster, vilket skulle ha säkrat Degerfors allsvenska avancemang.

I stället vann Öster med 1–0 och gick upp på andra plats, på samma poäng som trean Landskrona. De är sex poäng efter Degerfors med två omgångar kvar att spela.

– Det är väldigt tajt där uppe. Superettan är som den är, det finns inga enkla matcher, nu är det fullt fokus på de sista två matcherna, säger Östers Sebastian Hedlund till TV4 Play.

De två bästa i superettan spelar i högsta serien nästa år, trean får kvala.

”Satt perfekt”

David Seger gjorde Östers och matchens enda mål i den 28:e minuten då han fick på en riktig pärla som gick in i vänstra krysset.

– Den satt perfekt, riktigt skönt, säger Seger till TV4 Play.

I andra halvlek tryckte Örebro på ordentligt, men Österförsvaret kämpade på bra. I nionde tilläggsminuten fick Örebro en frispark precis utanför straffområdet, men den sköts över. Samtidigt blev Östers mittback Mattis Adolfsson utvisad.

På Påskbergsvallen i Varberg möttes två lag, Varberg och Degerfors, som verkligen ville vinna, men som framför allt ville undvika en förlust.

– Oavgjort känns ganska rättvist. Det var inte det vi siktade på i dag, men det var ändå en viktig poäng, säger Degerfors Sebastian Ohlsson till TV4 Play.

Han säger att laget inte gick för fullt för tre poäng i slutet av matchen.

– Vi visste att den här poängen var viktig och ville inte offra för mycket folk framåt, säger Ohlsson.

En poäng räcker

Ytterligare en poäng i de två sista matcherna räcker för Degerfors. Nästa chans blir det tuffa toppmötet med Landskrona på lördag.

För Varberg var också poängen viktig för att undvika att hamna i bottenstriden. Just nu är man två poäng ovanför kvalplats.

– Det blev ett lite halvoklart slut, man visste inte om man skulle gå för det eller vara rädd om poängen, säger Varbergsbacken Hampus Zackrisson till TV4 Play.

– Nu blir det en veckas laddning till nästa match mot Sandviken. Förhoppningsvis kan vi slappna av efter det.