Ghoddos valde bort Sverige

Publicerad 2017-09-29

Fotboll. Saman Ghoddos har bestämt sig. Han nobbar Janne Andersson och det svenska fotbollslandslaget.

"Jag står fast vid mitt beslut om att representera Iran", säger Östersundsanfallaren till klubbens webbplats.

Janne Andersson ville ha med Saman Ghoddos till de avslutande VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Nederländerna och ställde frågan till Ghoddos tidigare i veckan. 24-åringen kunde inte bestämma sig på stående fot och fick betänketid till på fredagen. Efter Östersunds skrällseger över Hertha Berlin i Europa League på torsdagen sade Ghoddos till TT att det var ett väldigt jobbigt beslut att ta.

– Det är ett jättestort beslut som kommer påverka hela mitt liv, sade han.

Ghoddos beslutade tidigare i somras att spela för Iran. Han var med på en VM-kvalsamling i augusti men fick aldrig spela på grund av pappersstrul. Därmed kunde han ändra sig och spela för Sverige.

"Det är en stor ära för mig och min familj att få den här unika möjligheten att få välja mellan Sverige och Iran. Jag är född och uppvuxen i Sverige. Det var här jag lärde mig gå, sparka boll och läsa mina första rader i skolböckerna. För det är jag evigt tacksam och jag kommer alltid att älska det land som beredde plats för mig och min familj", säger Ghoddos.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson säger till Svenska fotbollförbundets webbplats att han hade hoppats på ett annat beslut.

"Det är naturligtvis tråkigt, men jag respekterar hans beslut och önskar honom all lycka till", säger Andersson.

TT

Följ ämnen i artikeln