Real och Wolfsburg vidare

Uppdaterad 2016-03-09 | Publicerad 2016-03-08

Fotboll. Det blev aldrig spännande.

Real Madrid och Wolfsburg förvaltade sina utgångslägen och är klara för kvartsfinal i Champions League.

Real Madrid vann bortamatchen mot Roma med 2-0 - och kopierade resultatet i returen.

Matchen på Santiago Bernabéu-stadion i den spanska huvudstaden blev en svängig historia - men Roma fick inte hål på hemmalaget och kunde därmed inte skapa någon riktig nerv i åttondelsfinalen.

Egyptiern Mohamed Salah var inblandad i mycket av det Roma skapade. I den 14:e minuten spelade han fram Edin Dzeko till ett jätteläge men bosnierns avslut gick utanför. Ytterligare en kvart in i matchen var rollerna omvända. Dzeko hittade Salah men den här gången avvärjde Real-målvakten Keylor Navas.

Salah fick en sista chans fem minuter in i andra halvlek, men i friläge mot Navas sköt han utanför.

Ronaldo till 93

I den 64:e minuten kom dödsstöten. Cristiano Ronaldo, vem annars, hann före sin back på Lucas Vázquez stenhårda inspel från högerkanten. Den 31-årige portugisen förbättrade därmed sitt målrekord i europeiskt cupspel till 93.

James Rodríguez fastställde slutresultatet fyra minuter senare när han hittade luckan mellan Romamålvakten Wojciech Szczesnys ben.

Wales landslagsman Gareth Bale, som har haft stora problem med vadskador, spelade från start för Real Madrid för första gången på över sex veckor.

Schürrle avgjorde

Wolfsburg, som hade 3-2 med sig från Belgien, avgjorde definitivt dubbelmötet med Gent när André Schürrle satte bredsidan till landslagskollegan Julian Draxlers framspelning i den 74:e minuten, 1-0.

I och med Schürrles mål hade det inte räckt om Gent hade varit 100-procentigt. Det belgiska laget hade bara två avslut på mål.

Matchen i Wolfsburg tog slut någon minut före den i Madrid och den tyska ligasjuan blev därmed säsongens första lag i Champions League-kvartsfinal.

– Låt oss vänta och se vilka andra som går vidare. Det finns några lag som vi har chans mot om vi bara fortsätter att utvecklas, sade Wolfsburgs sportchef Klaus Allofs.