Dagens namn: Birgitta, Britta

Sundsvall skrällvann borta mot MFF

Publicerad 2016-04-11

Malmö FF

Fotboll. Gif Sundsvall raderade en tung svit av stora förluster mot Malmö FF när laget vann med 2-1 på bortaplan. Det var första segern i Malmö på tio år för "Giffarna".

Sundsvall hade en otäck svit mot sig, 1-11 på de tre senaste mötena med Malmö och ingen bortavinst på tio år. Men gästerna var väl så bra som den tippade guldfavoriten, spelade samlat och spelarna gav varandra stöd.

– Vi hade studerat Malmös försvarsspel och utnyttjade de brister vi sett där. Vi anföll också bra i första, men efter pausen hade de en hel del målchanser. Men vi hade Tommy (Naurin), sade Giffarnas tränare Joel Cedergren.

Det var inte svårt att utse en matchhjälte. Målvakten Naurin stod rätt, var alert och gjorde en del matchavgörande räddningar, den sista i slutminuterna. Han var lyrisk över det jobb killarna framför sig, mittbackarna, gjorde. En av dem var Noah Sonko Sundberg. Som dessutom satte 1-0.

– Modigt av honom att kliva fram, han stoppade också många försök från Malmö och gjorde det lite lättare för mig, sade Tommy Naurin.

Molins nätade

Giffarna anföll i snygga kombinationer och Sonko Sundberg lobbsköt in ledningsmålet efter drygt tio minuter. Han ryckte fram mellan två MFF-försvarare och placerade in bollen. En markeringsmiss som AIK-lånet tog till vara effektivt. Tommy Naurin höll nollan till minuterna före halvtidspausen. Då kvitterade Malmö.

Publikfavoriten Guillermo Molins fick bollen av Yoshimar Yotun i en lucka och blev helt fri mot Naurin. Molins stötte kallt in bollen och spräckte nollan. Det var Molins första allsvenska match från start sedan han åkte på en korsbandsskada i en träningsmatch i juni 2014.

Kuhn kritisk

Bäst på mittfältet hos Malmö var lille dansken Anders Christiansen. Han sög åt sig bollar och hade också ett långskott i en dubbelchans där Erdal Rakip var när att klackskjuta in ett andra MFF-mål.

– Vi hade massor av målchanser i andra, den ska vi vinna med tre mål, sade en kritisk MFF-tränare, Allan Kuhn.

I en kontring tryckte inbytte Shpetim Hasani in 2-1 för Sundsvall, med fyra minuter kvar av ordinarie 90 minuter. Och i nästa våg gjorde Tommy Naurin räddningen som till slut gav tre poäng.