Lustig stoppade bytet - och gjorde mål

Publicerad 2017-10-07

Fotboll. Bytet var planerat och Emil Krafth stod redo.

Då ändrade Mikael Lustig sig.

– Han ville vara kvar och göra mål - och så gör han det, sade förbundskapten Janne Andersson efter Sveriges 8-0 i VM-kvalet mot Luxemburg.

Mikael Lustigs målgest stack ut i storsegern på Friends arena. Efter att högerbacken - som under veckan har haft bekymmer med ena vaden - nickade in Sveriges 5-0-mål, vände han snabbt om och rusade raka vägen till bänken.

En situation som sedan blev en snackis efter matchen.

– "Micke" är ju rolig. Efter hur det har sett ut har vi inte låtit honom gå upp på hörnor och sådant och det gör honom väldigt irriterad, sade Janne Andersson.

– Han tycker själv att han är väldigt målfarlig, vilket är rätt. Helt plötsligt skulle vi byta honom och vi gjorde tecken till varandra.

– Men när vi fick frispark viftade han "wash out", han ville vara kvar och göra mål - och så gör han det. Det är rätt konstigt.

Vad sade han till dig när han kom ut?

– Han sprang förbi och såg nöjd ut...

Mikael Lustig:

– Jag hade en bra känsla på fasta och att jag skulle hänga dit den. Det var bra att de väntade, sade han.

– Jag såg att de ville göra det innan men vi sade att de skulle hålla det ett tag. Jag vet att jag är farlig på fasta. Det var oerhört skönt att den gick in, och att vi fortsatte köra på och fick in tre bollar efter det.

TT

Följ ämnen i artikeln