Östersund tillbaka på vinnarspåret i allsvenskan

Publicerad 2017-08-27

Fotboll. Brist på energi efter tätt matchande.

Då besegrade Östersund IFK Norrköping borta med 2-0 och bröt en fem matcher lång segerlös svit i allsvenskan.

– Vi vinner rättvist, säger 2-0-skytten Gabriel Somi till C More.

Tillbaka till allsvenskan igen efter den makalösa vändningen mot Paok som ledde till avancemang till Europa Leagues gruppspel. Då bytte Östersund ut fem spelare från startelvan när klubben reste söderut för match mot IFK Norrköping.

Jämtarna kom dessutom till matchen med fem raka matcher utan seger i allsvenskan. Nu kan Östersund jubla igen efter att ha rafsat med sig tre poäng från Östgötaporten.

– Vi gör en bra match. Vi vet att Norrköping är hemmastarka och vi kommer precis från avancemanget från Europa League. Det är klart att det är svårt att ställa om riktigt men jag tycker att vi gör en klart godkänd match och vinner rättvist, säger Gabriel Somi till C More.

"Svårt att ha samma tempo"

Första halvlek blev en chansfattig historia. Närmast kom Eric Smith för Norrköping när han tryckte iväg ett skott, efter passivt Östersunds försvar, som smet tätt utanför Aly Keitas högra stolpe. Sedan kombinerade Fouad Bachirou och Ken Sema vackert med varandra men Bachirous avslut gick en bit över. Halvleken förhöll sig mållös.

– Det är svårt att ha samma tempo som vi haft i de andra matcherna. Det är lite brist på energi. Så är det när man spelar så här mycket, sade Saman Ghoddos till C More i halvtid.

Spräckte nollan

Det skulle dröja fram till att 20 minuter återstod av matchen innan nollan spräcktes. Östersunds mittback Ronald Mukiibi kom fram på högerkanten och skickade in bollen framför Norrköpings mål. Där, efter lite om och men, fick Ken Sema fram en fot och fixade ledningen till Östersund.

IFK Norrköpings anstormning efter målet gav inte någon utdelning, utan Östersund försvarade ledningen väl och kunde på tilläggstid göra 2-0 efter att Gabriel Somi dundrat in den bakom målvakten David Mitov Nilsson.

– Ken (Sema) tog sig förbi sin gubbe och la den snett-inåt-bakåt och så dyker jag upp där och har kraft nog att sätta dit den, säger Somi om målet.

Nu väntar också en efterlängtad vila för Östersund, tack vare det kommande landslagsuppehållet.

– Det behövs, det har varit många matcher nu, vi behöver lite vila.

Härnäst väntar AFC Eskilstuna på hemmaplan för Östersund. Norrköping möter Jönköpings Södra borta.