Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Hedvig, Hillevi

Glädjebeskedet – Hurtig redo: "Betyder massor"

Publicerad 17.17

Lina Hurtig, till höger, är redo för comeback på fotbollsplanen. Arkivbild.

Lina Hurtig är tillbaka.

Efter nästan ett års frånvaro kan hon göra comeback i Arsenals Champions League-match mot Vålerengen på onsdag.

– Hon har jobbat hårt under en väldigt lång tid, säger Arsenals tillförordnade huvudtränare Renée Slegers.

Hurtigs senaste insats på fotbollsplanen var ett kort inhopp i Sveriges Nations League-match mot Schweiz den 1 december i fjol. Efter det åkte anfallaren på en skada och i april kom beskedet från klubblaget Arsenal att hon missar resten av säsongen av personliga skäl.

Men nu verkar 29-åringen redo för comeback. Hurtig finns med i Arsenals trupp till onsdagens Champions League-match hemma mot norska Vålerengen.

– Lina Hurtig är tillbaka i truppen, vilket är väldigt positiva nyheter. Hon har jobbat hårt under en väldigt lång tid, säger Arsenals huvudtränare Renée Slegers på presskonferensen inför matchen.

Slegers har tillfälligt tagit över huvudansvaret efter svenske Jonas Eidevall, som lämnade tränarjobbet på tisdagen efter en svag start på säsongen för Arsenal. Slegers gläds åt att ha Hurtig tillbaka i laget.

– Det är en spelare med väldigt bra, specifika kvaliteter som utan tvekan kan hjälpa vårt lag. Och givetvis betyder det massor för henne personligen att vara tillbaka efter en lång period utanför planen, säger Slegers.

– Hon har tränat ett tag nu men vi känner att det rätta ögonblicket (för comeback) närmar sig. Hon är redo.