Guidetti målskytt i storförlust

Publicerad 2016-02-14

Fotboll. John Guidetti tvekade inte när han fick en ny chans från elva meter.

Han gjorde sitt andra mål för säsongen mot Barcelona - men Celta Vigo var ändå inte i närheten av tabellettan, 1-6.

John Guidetti gjorde mer än att rulla i gång matchen för Celta Vigo mot Barcelona, serieledare i spanska ligan i fotboll, på Camp Nou. Det började närma sig halvtid när den svenske anfallaren duellerade med Jordi Alba till höger i straffområdet. Barcelonas vänsterback drog undan fötterna på Guidetti som precis som mot Sevilla i cupen själv tog hand om straffen.

Då placerade han skottet från elva meter i stolpen. Den här gången gick det bättre. Bollen satt säkert till höger om Barcelonas chilenske målvakt Claudio Bravo.

Målet i den 39:e minuten betydde 1-1 och när lagen gick till pausvila var det spännande.

I andra halvlek var det utklassning.

Det började med att Luis Suárez sprang i djupled, serverades av Lionel Messi - som hade skruvat in 1-0 på frispark - och satte upp bollen i nättaket, 2-1.

Suárez avgjorde sedan matchen efter strålande förarbete av Messi och Neymar, 3-1. Sex minuter senare blev uruguayanen tremålsskytt när Messi passade fram en straff till honom.

Ivan Rakitic såg med sitt 5-1-mål till att Barcelona vann det inbördes mötet - Celta Vigo vann hemma med 4-1 - innan Neymar fyllde på med 6-1.