Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Bernhard, Bernt

Vardy räddade poäng i Bergvalls PL-debut

Carl Göransson/TT

Publicerad 2024-08-19 20.01

Jamie Vardy nickade in Leicesters 1–1-mål.

Lucas Bergvall fick hoppa in och göra debut i Premier League, men hans Tottenham fick nöja sig med en poäng mot Leicester.

Jamie Vardy räddade 1–1 åt nykomlingen.

Sett med svenska fotbollsögon var det 18-årige jättetalangen Lucas Bergvalls eventuella Premier League-debut som gjorde mötet mellan Leicester och Tottenham extra intressant.

Då stal i stället en 37-årig trotjänare och målspruta showen. Leicester skapade inte mycket, men Jamie Vardy behövde bara ett läge för att hitta det välbekanta nätet hemma på King Power Stadium. Vardys 1–1-nick i 57:e minuten var Leicesters första avslut mot mål, nu när klubben gjorde comeback i Premier League efter en ettårig sejour i andradivisionen.

Tottenham hade så långt varit klart bättre och Londonlaget fick också utdelning i första halvlek, när Pedro Porro knoppade in James Maddisons precisa inlägg efter knappt en halvtimme.

Men så slog Vardy till. Senare var han nära att även ge Leicester ledningen, men Guglielmo Vicario räddade.

Tottenham planerade ett trippelbyte, men det blev fyra ändringar på en gång – i 78:e minuten – efter att Rodrigo Bentancur knockats och burits ut på bår.

In med svenskarna Dejan Kulusevski och Lucas Bergvall, in med Archie Gray och Timo Werner. Någon större effekt fick inte bytena, men Bergvall behöver verkligen inte skämmas för sin första ligainsats i Tottenhamtröjan.

”Spurs” fick ett sista läge när just Bergvall knorrade in bollen från höger, men Richarlison nickade utanför.