Dagens namn: Evald, Osvald

Borque avgjorde för Djurgården mot Örebro

Publicerad 2018-01-04

Ishockey. Djurgården bröt trenden med tre raka förluster och vann till sist med 3-2 borta mot formsvaga Örebro - efter att Rene Bourque avgjort i förlängningen.

– I dag såg man lite mer av gamla Djurgården, säger tränaren Robert Ohlsson.

Inför mötet i SHL-ishockeyn var tabelltvåan Djurgården tyngt efter att ha inlett det nya året med tredje raka förlusten mot jumbon Rögle.

– Röglematchen var ingen höjdare från vår sida. Det var väl egentligen en riktigt dålig prestation. Men det kan ha varit för tätt inpå nyår också som gjorde att killarna inte var vakna i benen, säger tränaren Robert Ohlsson.

Efter torsdagskvällens seger mot Örebro är stockholmarna på vinnarspåret igen. Närkingarna har det däremot fortsatt tungt i SHL. Laget är nu uppe i fem raka förluster och har endast två segrar på de elva senaste matcherna - varav bara en trepoängare. Men Ohlsson hyllade motståndarna på presskonferensen.

– Jag har stor respekt för Örebro. Det är ett av de lag som jobbar hårdast i ligan. Som krigar hårdast och som nästan är tuffast att möta. De har sina målchanser och kunde avgått med segern här i dag, men till slut avgör ju Bourque i förlängningen.

Fick drömstart

Djurgården fick en drömstart när backen Linus Hultström efter tre minuter direktdunkade in matchens första mål i spel fem mot tre.

Knappt fem minuter senare kvitterade Johan Wiklander när han tog sig in framför mål och placerade pucken bredvid Djurgårdsmålvakten Joacim Eriksson. Forwardsveteranen gjorde därmed mål för andra matchen i rad - i sin fjärde Örebromatch efter utlåningen till Karlskoga.

Även andra perioden blev intensiv och händelserik. Efter drygt halva matchen skyfflade Örebrocentern Joakim Andersson vackert in 2-1 i tom kasse efter rena klapp-klapp-spelet i powerplay.

"Går på max"

Men 16 minuter in i mittenperioden kvitterade forwarden Niclas Bergfors med en styrning som letade sig in bakom skymde Örebromålvakten Eero Kilpeläinen.

Tredje perioden blev mållös - och i förlängningen avgjorde Rene Bourque när han kom fri med Kilpeläinen och satte pucken mellan benen på Örebromålvakten.

– Jag gillar skridskoåkningen och intensiteten i den här matchen. Det finns många killar som går på max där ute. Som hockeytränare gillar jag det, säger Robert Ohlsson.