Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

Svenskt guld i sim-EM efter diskning

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2014-08-18

Sveriges damlag på 4x100 meter fritt tog guld i sim-EM sedan Danmark, som hade den klart bästa tiden, diskvalificerats för överväxling.

– Det är blandade känslor, säger Sveriges Michelle Coleman till SVT.

I det svenska laget simmade Michelle Coleman, Magdalena Kuras, Louise Hansson och Sarah Sjöström. Sluttiden blev 3.35,26, medan Danmark hade 3.35,82.

– Självklart är vi jätteglada. Men det är blandade känslor med det tunga beskedet som Danmark fick. Men man kan inte heller vinna på fusk, sade Michelle Coleman till SVT efter finalen.

Sarah Sjöström växlade på sista sträckan som trea, men passerade nederländskan Femke Heemskerk och kom i mål som tvåa. Nederländerna fick sedermera silver och bronset gick till Italien.

Det var efter den första sträckan som Danmark gjorde sig skyldigt till överväxling. Efter Jeanette Ottesen dök Julie Levisen i bassängen sju hundradelar för tidigt.

För Sjöström har första dagen av sim-EM varit i princip perfekt. Förutom guldet har hon också tagit sig vidare till morgondagens final på 50 meter fjäril, efter att ha satt mästerskapsrekord i både försök och semifinal. Förra månaden satte Sjöström världsrekord på distansen under SM i Borås.

Följ ämnen i artikeln