Svenske doldisens dunderstart på säsongen

Uppdaterad 07.52 | Publicerad 04.15

Detroits Simon Edvinsson firar ett mål. Arkivbild.

Detroits svenske back Simon Edvinsson, lite av en doldis i NHL-sammanhang, har fått en dunderstart på årets säsong.

När Detroit mötte Nashville på lördagen, lokal tid, stod Edvinsson för ett av målen i 5–2 vinsten. När Nashville pressade på för en kvittering i slutet av tredje perioden fick den svenske försvararen tag på pucken bakom den egna blå linjen och skickade iväg ett skott som seglade över hela planen – rakt in i Nashvilles tomma bur. Målet innebar 4–2 till Detroit med bara någon minut kvar, en ledning som strax därefter utökades av lagkamraten Andrew Copp.

Målet innebär att Edvinsson hittills har fått två poäng under säsongens fem matcher, ett mål och en assist. En fin start för svensken som nu gjort lika många poäng på fem matcher som på de 16 han spelade förra säsongen. Säsongen före det gjorde han två poäng på nio matcher.

Simon Edvinsson draftades till Detroit som nummer sex år 2021.