Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Harder kan bli galadrottning

Publicerad 2016-10-28

Fotboll. Pernille Harder kan ta storslam på den svenska fotbollsgalan.

Danskan är nominerad i två kategorier - men har chans på ännu fler priser.

På herrsidan lyser de allsvenska nomineringarna dock med sin frånvaro.

Förra året fick Pernille Harder inget SM-guld, men väl pris som årets forward och utsågs till damallsvenskans mest värdefulla spelare. I år har hon redan säkrat SM-guldet med Linköping, och är nominerad i samma kategorier igen. Dessutom leder Harder, med två omgångar kvar, skytteligan i damallsvenskan och kan även krönas som skyttedrottning på galan i Globen 21 november.

På herrsidan är målvakten Andreas Isaksson, som hann spela sex matcher för Djurgården innan han blev skadad, den ende från allsvenskan att vara förhandsnominerad i någon kategori. Annars handlar det om idel utlandsproffs, även om man ska komma ihåg att priserna för allsvenskans mest värdefulla spelare och årets genombrott i allsvenskan delas ut på den alternativa galan "Allsvenskans stora pris" som går av stapeln veckan innan fotbollsgalan.

Frågan är om Zlatan Ibrahimovic kommer att vinna sin elfte guldboll. Manchester United-anfallaren, som i och med EM i somras avslutade landslagskarriären, har fått det prestigefyllda priset nio år i rad.

Till priserna Guldbollen och Diamantbollen görs inga förhandsnomineringar. Ibrahimovic är dock nominerad till Årets forward och Hedvig Lindahl, som vann Diamantbollen i fjol, är nominerad till Årets målvakt.

TT

Följ ämnen i artikeln