Danske förbundskaptenen slutar: "Bäst för laget"

TT

Uppdaterad 09.37 | Publicerad 09.12

Kasper Hjulmand. Arkivbild.

Danmarks förbundskaptenen i fotboll, Kasper Hjulmand, slutar. Det uppger det danska fotbollsförbundet på sin webbplats.

”Det handlar om vad som är bäst för laget,” säger han.

Kasper Hjulmand tog över som förbundskapten för Danmarks herrlandslag för fyra år sedan. Nu har uppdraget nått sitt slut.

Efter en utvärdering gjord av Hjulmand själv och fotbollschefen Peter Møller i det danska fotbollsförbundet har man kommit fram till att det danska landslaget behöver ”ny energi”.

”När jag ser två år framåt mot VM kan jag känna att det kommer att vara bäst för laget att det kommer in ett nytt ansikte och nya idéer, som kan skriva ett nytt stort kapitel med detta fantastiska lag,” säger Hjulmand på förbundets webbplats.

Han har lett Danmark i tre mästerskap, däribland årets fotbolls-EM i Tyskland där det blev uttåg i åttondelsfinal.

I EM 2021 tog man sig hela vägen till semifinal – där det blev förlust mot England i förlängning. VM-äventyret i Qatar 2022 tog slut redan i gruppspelet.

”Det har varit en otrolig ära och förmån att få träna vårt landslag i fyra år. Jag har gett allt jag har för att nå framgång och för att folket ska samlas runt laget,” säger Hjulmand.

Han lämnar över till Morten Wieghorst, som blir tillfällig förbundskapten fram till årsskiftet.

”Det är så klart en stor ära att bli vald i det här läget. Vi har en fantastisk talangpool i dansk fotboll och jag ser fram emot att ta mig an uppgiften som väntar i höst,” säger Wieghorst.